Tup2 online dating english dating

And if they still ask for my money wait till I report to the tribunal..you in COURT..petang kelmarin dapat kol dari Tuan Yusoff mengatakan saya melarikan barang yang saya beli dari Courts ni . Saya pun kol tempat yang saya beli barang JUSCO dan bila check dalam sistem barang tersebut telah d rampas oleh agent dan tertera barang tu telah di jual oleh agent sekarang mereka tuduh saya yang larikan barang tersebut saya akan buat laporan polis.harga tv rm 8000 nak kena bayar rm 27000.00 Aduan akan di buat ke KPDNKK. Sy berkeras juga ckp x boleh bayar mcm tu then dia kata bayar rm200.. Dasar macai courts...x pikiaq ka org pagi2 pi keja mana nak dan pi bayar.. Sy tunggu juga xmai pun...lepas abis pymnt ni sy x akan ambik lg barang di court ni.. Penah sekali sy used this card nk beli barang d courts tp x boleh sbb jadual bayaran sy yg lepas x cantik.( barang sofa n tv carbinet ) da lama sy habis bayar.

PROSES PENGUTIPAN HUTANG Adalah diingatkan bahawa tiada peruntukan undang-undang yang ada membolehkan seseorang yang gagal membayar hutang boleh dipenjarakan, wang KWSP dikeluarkan, gaji dipotong dan wang dalam akaun di bank dipotong dan dibekukan. Will be lodging police report due to multiple threathen, imposing to be calling from the Justice Department, imposing to be lawyers, membuat gangguan emosi terhadap ahli keluarga pemilik akaun. main peras ugut ngan family member yang xtau pape boleh la kena kencing ngan org courts aka collection agency nih. Address: Menara Maxisegar, Jalan Pandan Indah 4/2, Pandan Indah, Kuala Lumpur Postcode: 55100 Phone: 0342854514 011-23825127 0174586993 03-42854514 Caller: ARUS SELASIH SDN. Call Type: Debt Collector Sy pun kena benda yg sama... Then dia tengking sy cakap "courts minta sy bayar dalam rm1000 (dah x ingat amount betol yg dia mention tu) tp di ckp dia dah kurang bnyk la.. Memang sy x cukup duit mcm mana sy nak bayar so dia hot dia letak fon... Sy dah hot dah tp sy buat bodoh ja..sampai mlm sy x sempat nak pi bayar sbb duit yg nak bayar tu duit husband sy minta dia bank in dlm m2u sy tp dia sibuk keja x sempat bank in... Ibarat hutang dgn along ja..pun sama ...masalah sya ialah barang yang saya loan tu dah pun diambil balik oleh mereka tp kenapa pula nak saman sya lak atas tuntutan ganti rugi sampai nak sita dan lelong harta benda. smpai naik serabut nak cekau duit banyak tuh utk settlekan rm5600.00 tuh...

Memang seronok sebenarnya menjual pau, kek dan puff kepada jiran dan rakan sekerja. Jika anda rasa artikel ini bermanfaat, sebarkan pada rakan anda melalui button share dibawah.

Disamping menambah pendapatan, dapat mengeratkan lagi hubungan dengan jiran dan juga rakan sekerja. Dari sini kita dapat lihat strategi mereka menipu wang mangsa. Bagaimana jika anda menghadapi situasi yang sama dengan Akak Roesnah. Agar rakan-rakan anda lebih berhati-hati dant idak ditipu oleh penjenayah online ini.

dan dia menyatakan untuk bayaran bulan ni (sept) belum dijelaskan.. saya bengang sbb saya tak pernah miss buat bayaran, kdg2 sngkut pun 2 bulan jer.. saya ckp, sy akan buat bayaran setiap 25hb memandangkan sy keje gomen, dan saya akan byr melalui online, sy tak sanggup nak panjat bgunan CM semata2 nak byr klu mcm tulah perkhidmatannya.. syarikat punye besar, punyelah kukuh sbegitu, tak terima pembayaran melalui cek.??

lagi satu, apa yang saya pelik ngn CM ni, kita nak wat penyelesaian awal melalui cek, tetapi pihak CM tak membenarkan pembayaran melalui cek!! mcmanalah CEO CM ni bley wat company yang sebegini low class .. pakai surat rasmi je pun kitorg da cukup goyang tau..

As i was saying that the payment has been made via online, she rudely said to me that I should have told her that we made it via online because it takes 3 days for it for them to received it. saya ada membeli tv lcd drpd courts mammoth pada 2010 dgn nilai 4k dan semasa penghantaran dibuat brg tidak lengkap seperti apa yg dijanjikan.

As a customer it was really annoying as 1) the interest that we paid is so high that is more than 200% 2) she should not talk so rudely when asking for others to make the payemnt. Bla bla la bla bla bla KEPADA PIHAK BERKENAAN, SILA BAGI MAKLUM BALAS KEPADA SAYA, TENTANG BARANG YANG SAYA BELI DI COURTS (shah alam) ROSAK! Rasa x puas hati dan mcm dah kene tipu oleh pihak courts kami buat keputusan untuk memulangkan semula brg yg telah dihantar. Budak sales yg arrange utk amek balik brg tu ckp courts mammoth akan black list nama kami di mana kami tidak boleh membeli apa2 brg drip mereka dimana-mana cawangan pun.. brg dah ambil...tup2 lps 3 thn smpi surat lawyer ckp kami perlu bayar tunggakan sebanyak RM 11K ..hotak dia!!

Iyalah, tidak elok juga membiarkan Joy terkapai-kapai sendirian mencari jawapan yang pasti.

No tepon xberdaftar ngan telekom, berurusan guna no hp??? Nk pegi dgn husband anak2 plak x dak org jaga sy xplain dekat dia..

Pelik sungguh..pas kat manager, padahal pas kat kwn sebelah meja jer. Then dia tengking sy klu x boleh pi awat x habaq dia.. Sy dah hot sy ckp y u x tnya sy x pernah tau pun ada org boleh kutip, .bengang suruh sy antar bukti pymnt..

Punca mereka terperdaya kerana tidak tahu cara penyangak online nie menipu wang mengsa. Tapi elok sangat buatlah report polis agar mereka tidak terus menipu wang rakyat malaysia.

Tapi sebelum kita cerita tentang kisah penipuan online nie, jom kita lihat dulu testimonial pembeli dvd pau, kek dan puff. Dan jika anda pernah ditipu, jom kongsi kisah anda di komen bawah artikel supaya menjadi pengajaran kepada pembaca lain.

Leave a Reply